2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci İlanı

Üniversitemiz 2018-2019 Eğitim – Öğretim yılı Güz döneminde Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci statüsünde öğrenci alımı yapılacaktır. Uluslararası Öğrenci statüsünde kabul edilecek öğrenciler için gerekli belgeler ve kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir.

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 6.000$
Meslek Yüksekokulu 4.500$
Uluslararası Öğrenci Statüsünde Sayılanlar

• Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;
• Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçen çift uyruklular.
• TC uyruklu olup ortaöğretiminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (ortaöğretiminin tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki Türk okullarında tamamlayanlar dahil).
• KKTC uyruklu olup KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar.

Uluslararası Öğrenci Statüsünde Sayılmayanlar

• Türkiye’de disiplin suçu nedeniyle bir yükseköğretim kurumundan çıkarılma cezası alanlar,
• T.C. uyruklu, çift uyruklu olup ortaöğreniminin tamamını Türkiye’de tamamlayanlar,
• KKTC uyruklu olup ortaöğreniminin tamamını KKTC ’de tamamlayanlar,
• T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin tamamını KKTC’de tamamlayanlar,
• KKTC uyruklu olup ortaöğreniminin tamamını Türkiye’de tamamlayanlar,

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Uluslararası öğrenci başvuru formu (Üniversitemizin web sayfasından ulaşabilirsiniz)
2) Kendi ülkelerinde yapılan, yükseköğretime giriş sınavlarına ait sonuç belgesi fotokopisi (sınav yapılmayan ülkelerde lise bitirme notları dikkate alınacaktır).
3) Lise diploması ya da mezun olabilecek durumda olduğunu gösteren belge.
4) Okuduğu lise veya dengi okuldaki Not Durum Belgesi (transkript) fotokopisi.
5) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklu olup, orta öğreniminin tamamını KKTC liselerinde bitirenler için GCE AL sınav sonucunu gösteren belge.
6) Pasaport fotokopisi.
7) Bir adet vesikalık fotoğraf.

NOT: Bu belgeler Uluslararası Öğrenci Başvuru Formu ile beraber internet üzerinden gönderilecektir.

Kazanan Adayların Kayıt Olurken Getirecekleri Belgeler

1) Pasaport fotokopisi (Noter tasdikli),
2) Diploma aslı
3) Diplomanın tercümesinin Noter veya yurtdışındaki Türk temsilcilikleri tarafından onaylanmış kopyası
4) Lise diplomaları için T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden alınabilecek “Denklik Belgesi”,
5) Not belgesi aslı
6) Not belgesinintercümesinin Noter veya yurtdışındaki Türk temsilcilikleri tarafından onaylanmış kopyası
7) Öğrencinin ülkesindeki yetkili Türk temsilciliğinden alacağı “Öğrenim Vizesi” belgesi,
8) 6 Adet fotoğraf,
9) Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1) Öğrenci, başvuru sırasında yukarıdaki istenen belgeleri eksiksiz olarak teslim etmek zorundadır. Tüm belgeler onaylı kopya olmalıdır. Üzerinde orijinal mühür ve imza olmayan fotokopi, faks veya e-posta ile gönderilen belgeler kabul edilmez. Ayrıca, tüm belgeler Türkçe veya İngilizce olmalıdır.
2) Kayıt için istenilen evrakların eksiksiz olması halinde, öğrencilerin Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından kayıtları yapılır.

BAŞVURU: Başvuru www.hku.edu.tradresinden yapılmaktadır.

BAŞVURU ÜCRETİ: Başvuru ücreti alınmamaktadır.

SON BAŞVURU TARİHİ: 24 Ağustos 2018

ÖĞRENCİ ALINACAK ÜLKE, SINAV VE PUANLAR: Ülke, sınav ve puanlara www.hku.edu.tradresinden ulaşabilirsiniz.

Fakülte E-Mail Telefon Numarası
İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi gul.cikmaz@hku.edu.tr 0 342 211 8080-1333
Mühendislik Fakültesi suleyman.baritli@hku.edu.tr 0 342 211 8080-1205
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi h.mervetatli@hku.edu.tr 0 342 211 8080-1747