2.Grup Pedagojik Formasyon Öğrencilerinin Dikkatine

AŞAĞIDAKİ ŞARTLARIN SAĞLANMASI DURUMUNDA PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI 2. DÖNEM DERSLERİ AŞAĞIDA İLAN EDİLEN TARİHLERDE YAPILACAKTIR. BELİRTİLEN ŞARTLARIN SAĞLANMAMASI DURUMUNDA 2. DÖNEM DERSLERİ ÖNCEDEN İLAN EDİLDİĞİ GİBİ EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAKTIR.

1. 27 NİSAN’DA 2. DÖNEM DERSLERİ BAŞLAYACAKTIR. DERSLERİN BİTİŞ TARİHİ 20 HAZİRAN OLACAKTIR.

2. HAFTA İÇİ 2 TAM GÜN HER GRUP İÇİN DERS YAPILACAKTIR, DERSLER HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ DERSLİKLERİNDE YAPILACAKTIR.

3. DERSLERE YÜZDE 70 DEVAM ETME ZORUNLULUĞU VARDIR.

4. GRUPLAR BAZINDA YETERLİ SAYI SAĞLANAMADIĞI TAKTİRDE DERSLER AÇILMAYACAKTIR

(HER GRUP İÇİN TOPLAM MEVCUTUN 3’DE 2’Sİ YETERLİ SAYIDIR.)

A. DİL GRUBU: TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI, İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI

B. FEN GRUBU: SAĞLIK, BİYOLOJİ, FİZİK

C. MATEMATİK GRUBU: MATEMATİK

D. SOSYAL GRUBU: SOSYOLOJİ, PSKOLOJİ, FELSEFE

5. TEORİK DERSLERDEN GEÇEMEYEN ÖĞRENCİLER, BU DERSLERİ TEKRAR ALMAK ZORUNDADIR. AKSİ TAKTİRDE SERTİFİKA VERİLMEYECEKTİR.

6. HAFTA İÇİ DERSLERİN OLMADIĞI 2 GÜN ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI STAJI YAPILACAKTIR.

7. ŞARTLARI KABUL EDEN ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI STAJINDAN MUAF OLDUKLARINA DAİR EVRAKLARI BİREYSEL OLARAK 21 NİSAN SALI MESAİ BİTİMİNE KADAR FAKÜLTE SEKRETERLİĞİNE BIRAKMALIDIR. EVRAKLARI BIRAKMAYAN ÖĞRENCİLERİN SONRAKİ TARİHLERDE BAŞVURULARI DİKKATE ALINMAYACAKTIR.

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI STAJINDAN MUAF OLMAK İÇİN GEREKEN YETERLİLİKLER:

A. İLGİLİ YÖNETMELİĞİN 4. BÖLÜM, 4. MADDESİNE GÖRE: “ ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA VEYA MEBE BAĞLI OKULLARDA BİR ÖĞRETİM YILINDAN AZ OLMAMAK KAYDI İLE ÖĞRETMENLİK YAPTIĞINI BELGELEYENLER, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNDEN MUAF TUTULABİLİR. AYRICA, PEDOGOJİK FORMASYON DERSLERİNİN ALINDIĞI DÖNEMDE MEB’E BAĞLI OKULLARDA ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK, ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK VEYA DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA BAĞLI OLARAK KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ YAPMAKTA OLANLAR, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNDEN MUAF TUTULABİLİR.”

B. BU DURUMA BAĞLI OLARAK SGK’DAN HİZMET DÖKÜM BELGESİ VE GÖREV YAPILAN TARİHLERDE BAĞLI BULUNAN KURUMDAN ALINAN ISLAK İMZALI BELGE GETİRMELERİ GEREKMEKTEDİR.

BU ŞARTLARI KABUL EDEN ÖĞRENCİLERİMİZİN 20 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR DİLEKÇELERİNİ FAKÜLTE SEKRETERLİĞİNE BIRAKMALARI GEREKMEKTEDİR. YETERLİ SAYIYA ULAŞILDIĞI TAKTİRDE PROGRAM 27 NİSAN’DA BAŞLAYACAKTIR.