Görsel İletişim Tasarımı Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına 2018- 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılındaaşağıda ki programlara öğrenci alımı yapılacaktır.

KONTENJANLAR VE SON BAŞVURU TARİHLERİ

PROGRAMLAR YÜKSEK LİSANS Yüksek Lisans Programlarına Son Başvuru Tarihi Doktora Bütünleşik Doktora Doktora Programlarına Son Başvuru Tarihi
Tezli Tezsiz Uzaktan Öğretim (Tezsiz)
Görsel İletişim Tasarımı 10 5 17 Ağustos 2018

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN GENEL KOŞULLAR

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI YÜKSEK LİSANS

Tezli Yüksek Lisans Programı için;

1. 4 yıllık iletişim alanı ile ilgili herhangi bir lisans programından (İletişim Fakültelerinin, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültelerinin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Bilimleri, Görsel İletişim Tasarımı, Radyo Tv Sinema ve/ veya Sinema Tv, Fotoğraf, Grafik Tasarımı, İletişim Tasarımı, İletişim Sanatları gibi iletişimle ilgili bölümlerden birinden) mezun olmak (farklı bir alandan mezun olmuş olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı⃰(bir yarıyıllık 8 – 30 Kredi) uygulanır / Söz konusu eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur).
  1. ALES (SÖZEL- son üç yıl içinde)’ten en az 55 puan almış olmak.
  2. Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır.
  3. Değerlendirme: 100 tam not üzerinden başvurduğu programın puan türünde ALES (SÖZEL)’in %50’si, lisans not ortalamasının %30’u ve sözlü mülakatın %20’sialınarak yapılır. Kontenjanlar; bu şekilde elde edilen ağırlıklı puan en yüksek olandan başlanarak sıralanmak suretiyle doldurulur.

Tezsiz Yüksek Lisans Programları için;

1.4 yıllık iletişim alanı ile ilgili herhangi bir lisans programından (İletişim Fakültelerinin, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültelerinin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Bilimleri, Görsel İletişim Tasarımı, Radyo Tv Sinema ve/ veya Sinema Tv, Fotoğraf, Grafik Tasarımı, İletişim Tasarımı, İletişim Sanatları gibi iletişimle ilgili bölümlerden birinden) mezun olmak (farklı bir alandan mezun olmuş olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı⃰ (bir yarıyıllık 8 – 30 Kredi) uygulanır / Söz konusu eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur).

1. Değerlendirme: Lisans not ortalamasının %40’ı ve sözlü mülakatın %60’ıalınarak yapılır. Kontenjanlar; bu şekilde elde edilen ağırlıklı puan en yüksek olandan başlanarak sıralanmak suretiyle doldurulur.

⃰ “Bilimsel Hazırlık” programındaki dersler, öğrencinin genel olarak iletişim özel olarak görsel iletişim konusunda kuramsal ve uygulamalı bilgi aktarımını gerçekleştirecek derslerden seçilecektir. Söz konusu dersler Görsel İletişim Bölümü programından Anabilim Başkanının onayı /talebi, Bölüm Başkanının onayı ve Enstitünün onayı ile alınabilecektir.

Mülakat Tarihi: 18 Eylül 2018 / Saat: 14.00 ‘de yapılacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Programlar Ücretler