Herkes için STEM Kodlama Robotik Çalıştayı

Bilişim dünyasının her türlü gücüne ulaşmak isteyen ülkelerin özellikle üzerinde durduğu “STEM-kodlama-robotik”konuları değişen eğitim dünyasının önde gelen öğrenme alanlarından olmuşlardır. Dünya’da ve ülkemizde özellikle son yıllarda farklı disiplinlerin bir araya getirilerek 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetiştirilmesi önem taşımaktadır. Özellikle öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın bu konularda kendilerini geliştirerek günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen, güncel konularda donanımlı bireyler olabilmelerine katkı sağlamak amacıyla üniversitemiz sosyal sorumluluk bilinciyle bu tür eğitimlere destek vermektedir. Bu kapsamda düzenlenecek çalıştayımızın amacı;

• STEM Kodlama Robotik alanları ile hiç tanışmamış ya da asgari düzeyde bilgi sahibi olan bireyleri bu alanlarla tanıştırmak,
  • Farklı yaklaşımlar ve materyallerle uygulamalar yaparak derslerde nasıl kullanılabileceğine ilişkin temel becerilerin edinilmesine uygulamalar yoluyla katkı sağlamaktır.

Bu amaçla 1 gün sürecek çalıştayda alanında uzman eğitmenlerle 45 öğretmen/ öğretmen adayımız uygulamalı eğitimlerle buluşturulacaktır.
Öğretmenlerimize ayrılan kontenjan 20 kişi olup ödeme ve başvuru işlemlerini gerçekleştiren ilk 20 kişi kabul edilerek kontenjanlar kapatılacaktır.
Kayıt işlemi için aşağıdaki adımları takip edilmesi gerekmektedir:

1. Aşağıda verilen linkten başvuru formunu doldurarak ön kaydınızı yapınız
  2. Ön kaydınızı yaptıktan sonra kayıt talebinizin onaylandığını belirten e-posta alacaksınız.
  3. Onay e-postanızda ödeme işleminizi gerçekleştireceğiniz hesap numarası gönderilecektir. Ödeme işlemi, kayıt onayınızı takip eden en geç 1 gün süre ile yapılmalıdır.
  4. Ödeme onay e-postasında belirtilen adrese en geç 7 Mayıs 2018 tarihine kadar yapılmalıdır.

Çalıştay İçeriği
Eğitmenler:

Prof. Dr. Bülent ÇAVAŞ Öğr. Gör. Barış ERDOĞAN Öğr. Gör. Özlem ÜZÜMCÜ
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
LEGO MINDSTORM EV3 LEGO WeDo 2.0 Bilgisayarsız Kodlama
  • TARİH:12 MAYIS 2018
  • SAAT: 09:30-16:00
  • YER: HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ
  • Bilgi: ozlem.uzumcu@hku.edu.tr DAHİLİ: 342-211 8080-1101-Eda Özkoyuncu
  • Katılım ücreti: 100 TL’dir. Son Kayıt 7 Mayıs 2018

Program Akışı:
Çalıştay paralel 3ayrı oturum şeklinde 15 kişilikgruplarla gerçekleştirilecektir.

09:30 – 10:00 Tanışma Giriş
10:00 – 11:15 1. Oturum