iThenticate İntihal Rrogramı Kullanıcı Eğitimi

Akademisyenlere yönelik iThenticate intihal engelleme programı kullanım eğitimi düzenlenecektir.

EĞİTİMCİ: Dr. Görkem Mergen
YER: Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Toplantı Salonu
TARİH: 27 Mart 2014, Perşembe, 14:30-16.00
iThenticate Hakkında:
iThenticate, dünyada şu an intihalin önlenmesi konusundaki lider yazılımdır. Önde gelen yayıncılar ve araştırma kuruluşları, yayımlamadan önce yapılan işin özgünlüğünü iThenticate ile belirlemektedir. iThenticate; yayıncılar, araştırmacılar ve yazarlar için belgelerini birkaç dakika içinde hızlı ve kolayca kontrol edebilmeleri için dizayn edilmiştir. Web tabanlı bir arayüz üzerinden kullanılmaktadır. İntihal analizi yapılacak belge kullanıcı tarafından iThenticate programına, bir e-postaya eklenti belge ekler gibi kolaylıkla yüklenmekte, intihal analizi birkaç dakika içinde bitirilebilmektedir. iThenticate’e yüklenen her belge büyük bir veritabanındaki belgelerle karşılaştırılmaktadır. Bu veritabanı içinde 90.000’den fazla önemli gazete, dergi, süreli yayınlar ve kitapların yanı sıra tüm bunlara ek olarak 37 milyardan fazla web sayfası ve arşivi bulunmaktadır. iThenticate, 80.000’den fazla bilimsel dergiden gelen 37 milyon üzerindeki içeriğin ve 365’den fazla yayınevinden 92 milyon üzeri makalenin bulunduğu veritabanlarını kontrol etmektedir. Yayıncı ortakları arasında CrossRef, Gale, Emerald, ABC-CLIO, SAGE Reference, Oxford University Press, IEEE, Elsevier, Nature Publishing, Ovid, Taylor&Francis, PubMed, Pearson, McGrawHill, Wiley ve EBSCOhost gibi büyük yayınevleri bulunmaktadır. iThenticate, Tübitak tarafından Türkiye’deki üniversiteler ve askeri okullardaki tüm akademisyenlerin kullanımına sunulmuştur.

Erişim için: www.ithenticate.com
Detay için : https://docs.google.com/a/hku.edu.tr/document/d/12I0tX2OIpTZnAPzKTF_EnbDxYnV6-F5WXbcmkBDFdCA/edit
Sorularınız için: Mustafa.cesur@hku.edu.tr