YOBO'lar Doğal Yaşam Parkında Buluşuyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, TÜBİTAK, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek olan projede İzmir’in değişik ilçelerinde bulunan Yatılı Ortaöğretim Bölge Okullarında öğrenim gören öğrencilerin, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilecek olan bilimsel ve eğlenceli etkinlikler yoluyla doğa ve hayvanlar konusunda daha fazla bilgi sahibi olmaları, fen ve doğaya yönelik olumlu tutumlar kazanmaları ve çevre farkındalıklarının arttırılması amaçlanmaktadır.

Proje ekibi içerisinde proje uzmanı olarak üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülfem MUŞLU KAYGISIZ’da yer alacaktır. Proje 2013 Eylül -Ekim ayları içerisinde iki farklı 60 kişilik öğrenci grubuyla gerçekleştirilecek olup, toplam iş günü süresi 8 gündür. Bu proje kapsamında elde edilecek sonuçların, Türkiye’nin doğu bölgelerindeki YOBO’larda öğrenim gören öğrencilerin eğitilmelerine yönelik yeni kampların düzenlenmesine yardımcı olması beklenmektedir.

Proje web sayfası ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız