2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi Yapıldı

Geçen sene dünyada ilk kez gerçekleşen, dünya çapında alanında uzman çok önemli çalışma ve araştırmalar yapmış; Susan Greenfield, Mark Griffiths, David Greenfield, Ariç Sığman, Chien Chou'nun ve ülkemizin bu alanda öncü isimlerinde yer aldığı, akademisyenler, psikologlar, öğretmenler ve anne-babaların da yoğun katılımlarıyla gerçekleşen 1. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresinin ikincisi 26-27 Ekim 2013 tarihlerinde İstanbul'da Cevahir Kogre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, T.C. Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Kültür Aile Derneği tarafından organize edilen kongreye konuyla alakalı best seller olan kitapları ve önemli araştırmaları bulunan Harvard Üniversitesi'nden Michael Rich, Stanford Üniversitesi'nden Elias Aboujaide, UCLA'dan Gary Small, Moskova Üniversitesi'nden Alexander Voiskounsky,Emory Üniversitesi'nden Mark Bauerlein,  Beijing Devlet Hastanesi'nden Tao Ran, Cheryl Olson ve Gerard Jones başta olmak üzere ülkemizden de konuyla alakalı araştırmaları ve çalışmaları olan bilim insanları katıldılar.

Açılışını Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanımız O. Cemal Kalyoncu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın yaptığı kongreye yurtiçi ve yurt dışından 1200’ü aşkın ziyaretçi, psikiyatrist, psikolog, öğretmen ve üniversite öğrencileri katıldılar.  Kongrenin düzenleme heyetinde ve konuşmacıları arasında üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zerrin Pelin, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç.Dr. İtir Tarı Cömert, Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlimiz Klinik Psikolog Mehmet Dinç, PDR Bölümü Öğretim Üyemiz Yaşar Özbay yer aldılar.

Ulusal yayın yapan çok sayıda yazılı ve görsel basın kuruluşunun yakından takip ettiği kongrede yapılan sunumlar daha geniş bir kitlenin faydalanması için internette görsel kayıt olarak yayınlanacak ve ayrıca kitap olarak basılacaktır.

Kongreyle ilgili daha fazla detaylı bilgi için: www.teknolojibagimliligi.org