HKÜ İle Şahinbey Belediyesi Arasında Toplumsal Duyarlılık Projeleri İşbirliği Sözleşmeleri İmzalandı

Şahinbey İlçesinde yaşayanların eğitim, sağlık, çevre, doğa ve toplumsal sorunlarına çözüm üretme ve sanayi şehri olan Gaziantep’in aynı zamanda bir kültür sanat merkezi haline getirilmesi amacıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Şahinbey Belediyesi arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı.
Yapılan bu işbirliği sayesinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin bilimsel, akademik ve entelektüel birikimi ile Şahinbey Belediyesi’nin deneyim, imkân ve uzman personelinin bir araya getirilerek “ortak akıl” ve “mevcut imkânların en verimli şekilde toplum yararına kullanılması” planlanıyor.
İmzalanan işbirliği anlaşması ile ilgili bir açıklama yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, Şahinbey Belediyesi’nin Gaziantep için yaptığı birçok örnek çalışması bulunduğunun altını çizerek: “ 21.yy’da Üniversiteler sadece eğitim veren kurumlar olmakla kalmayıp,  toplumsal duyarlılık projeleri, sanayi işbirlikleri gibi çok alanda topluma hizmet vermektedir. Şahinbey Belediyesi ile daha öncede yapmış olduğumuz birçok işbirliğimiz bulunmakta. Atılan bu imzalarla işbirliğimizi resmileştiriyoruz. Bilgi temelli Toplum oluşturma hedefiyle, hocalarımız ile birlikte katkılar sağlayacağız.” dedi.
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise:  “Hasan Kalyoncu Üniversitesi çok kısa bir zaman önce kurulmasına rağmen, hem fiziki olarak hem de öğrenci sayısı açısından büyük gelişme göstermiştir. Daha öncede ortak çalışmalarımız bulunduğu gibi antlaşmayla işbirliğimizi daha da pekiştireceğiz. Desteklerinden dolayı başta Sayın Rektörümüz Prof.Dr. İbrahim Özdemir’e, Prof.Dr. Mustafa Uçar’a ve emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.