II. Uluslarası Değerler ve Eğitimi Sempozyumu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, Değerler Eğitimi Merkezi tarafından İstanbul’da düzenlenen II. Uluslararası Değerler ve Eğitimi Sempozyumuna katıldı.
II. Uluslararası Değerler ve Eğitimi Sempozyumu, değer eğitimi konusundaki arayışlara bir katkı sunmak, farklı ülkelerde bu alanda fikir üreten araştırmacıları ve uygulama örneklerini gözleyen eğitimcileri bir araya getirmek amacıyla 16-18 Kasım 2012 tarihlerinde Değerler Eğitimi Merkezi tarafından İstanbul’da düzenlendi. Sempozyum, teorik değerlendirmeler, saha araştırmaları ve uygulama örneklerine yer veren sunumlara; akademisyen, öğretmen, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcılara açık bir şekilde gerçekleştirildi.
10 farklı ülkeden bilim adamlarının katıldığı sempozyumda, sempozyum başkanı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, yaptığı konuşmada değerlerin önemine değindi.
Rektör Özdemir, “ Bütün okullarımızda seçmeli dersler konuldu. Burada önemli olan dersler nasıl verilecek, bu sistem dünyada hangi konjunktura oturuyor? Yani hem dini, hem manevi, hem de kültürel değerleri yeni nesillere nasıl aktaracağız gibi hususlar bütün detayları ile konuşuluyor. Değer eğitimi şarttır. Değer eğitimi vermediğimiz takdirde, yeni nesiller internetin kendilerine sunduğu, doğruluğundan ve sağlamlığından emin olmadığımız bilgilere sahip olurlar” dedi.